Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Προσευχή στην Κοίμηση της Θεοτόκου

Παναγία μας, γλυκειά Μητέρα του Θεού μας, στην ιερή γιορτή της Κοιμήσεώς σου, νιώθουμε ιδιαίτερη την ανάγκη να μιλήσουμε μαζί σου. Όχι μόνο επειδή γιορτάζεις, αλλά κυρίως γιατί με το θάνατό Σου δεν εγκατέλειψες τον κόσμο μας.

Σήμερα, Άγγελοι μαζί με Αρχαγγέλους σε μεταφέρουν από τη γη στους ουρανούς. Καθώς περνάς ευλογείται ο αέρας και ο αιθέρας καθαγιάζεται. Με χαρά υποδέχεται ο ουρανός την ψυχή Σου. Σε προϋπαντούν οι ουράνιες δυνάμεις με ύμνους ιερούς και τελετή χαρμόσυνη. Είσαι Ωραία, ψάλλουν οι ουράνιες δυνάμεις. Εκπλήσσονται  τα Σεραφείμ και σε δοξάζουν, εσένα που δεν ανέβηκες μονάχα ως τον ουρανό, αλλά έφτασες μέχρις αυτόν το θρόνο του Υιού Σου και στέκεις κοντά Του με παρρησία.

Είσαι, Παναγία μας, ευλογία για όλον τον κόσμο, αγιασμός για το σύμπαν, άνεση για τους κουρασμένους, παρηγοριά για τους πενθούντες, θεραπεία για τους αρρώστους, λιμάνι για τους θαλασσοδαρμένους, συγχώρηση για τους αμαρτωλούς, παρηγοριά για τούς λυπημένους, πρόθυμη βοήθεια για όλους που σε επικαλούνται, αρχή και μέση και τέλος όλων των αγαθών που ξεπερνούν το νου μας.

Και στις ημέρες μας ιδιαίτερα που, η  Πατρίδα μας, περνά κάθε είδους κρίση Σε Σένα πάλι, γλυκειά Μητέρα μας θέλουμε να εμπιστευτούμε τους γονείς μας, τις οικογένειές μας, την πρόοδό μας, τον αγώνα μας, την ανησυχία και το μέλλον μας.

Σε ευγνωμονούμε για τις άπειρες ευεργεσίες σου μέχρι τώρα. Θέλουμε θερμά να Σε παρακαλέσουμε, να πρεσβεύεις πάντοτε στον Υιό Σου και Θεό μας να περιφρουρεί και να σώζει από κάθε προσβολή του πονηρού την Ελλάδα μας, εμάς τα παιδιά και όλο τον κόσμο. Αμήν

Πηγή: Χαρούμενοι Αγωνιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου